Stappenplan voor het implementeren van een succesvol tevredenheidsonderzoek met Happy Score

Het waarborgen van de tevredenheid van je teamleden is essentieel voor een gezonde werkomgeving en productieve samenwerking. In dit stappenplan begeleiden we je door het proces, zodat je optimaal gebruik kunt maken van de mogelijkheden die Happy Score biedt.

Stappenplan voor het implementeren van een succesvol tevredenheidsonderzoek met Happy Score

Stap 1: Voeg je personeel toe

Een succesvol medewerkerstevredenheidsonderzoek begint met het kennen van je team. Om gegevens te kunnen verzamelen, is het belangrijk om te weten wie er deel uitmaken van jouw team. Met Happy Score kun je eenvoudig de namen en e-mailadressen van je teamleden toevoegen. Dit stelt ons in staat om hen uit te nodigen om deel te nemen aan het onderzoek.

Stap 2: Selecteer een mailmoment

Het is essentieel om een geschikt mailmoment te kiezen voor het verzenden van de enquête naar je teamleden. Bij Happy Score geven we je de flexibiliteit om de dag en tijd te selecteren waarop we de e-mails naar je teamleden moeten sturen. Kies een moment waarop je verwacht dat je teamleden voldoende tijd hebben om de enquête in te vullen en zich op hun gemak voelen om eerlijke feedback te geven. Dit kan bijvoorbeeld aan het begin van de week (maandag) zijn om te bekijken hoe vorige week is geweest, maar ook op het einde van de werkweek (donderdag/vrijdag).

Stap 3: Activeer de e-mail

Zodra je de juiste instellingen hebt gekozen, is het tijd om de e-mail te activeren. Happy Score neemt het werk uit handen door automatisch de wekelijkse e-mails te versturen naar je teamleden op het door jou gekozen mailmoment. Deze e-mails bevatten een link naar de enquête, zodat je teamleden eenvoudig hun week kunnen samenvatten met behulp van de drie emoties: “Slecht”, “Best goed” en “Super!”.

Stap 4: Bekijk de resultaten

Terwijl je teamleden hun wekelijkse samenvattingen invullen, verzamelt Happy Score alle gegevens en genereert overzichtelijke rapporten. Je kunt de resultaten gemakkelijk bekijken en inzichten verkrijgen over de tevredenheid en behoeften van je teamleden. Deze waardevolle informatie stelt je in staat om gerichte acties te ondernemen en verbeteringen aan te brengen in de werkomgeving.

Bij Happy Score begrijpen we dat de implementatie van een medewerkerstevredenheidsonderzoek vragen met zich kan meebrengen. We staan klaar om je te ondersteunen en al je vragen te beantwoorden. Of je nu meer wilt weten over het gebruik van Happy Score, hulp nodig hebt bij het analyseren van de resultaten of advies wilt over het nemen van vervolgstappen, wij zijn er voor je.