Harde cijfers over het belang van werknemersgeluk

In een tijd waarin we steeds meer begrijpen over de impact van welzijn op de werkvloer, wordt het belang van werknemersgeluk steeds duidelijker. Het is niet alleen een nobel streven, maar ook een strategische zet met tastbare voordelen voor bedrijven. Happy Score maakt het meten van werknemersgeluk eenvoudig, toegankelijk en effectief. Maar wat zijn de harde cijfers achter de voordelen van Happy Score en gelukkige werknemers?

Harde cijfers over het belang van werknemersgeluk

Verhoogde productiviteit

Onderzoek van de Universiteit van Warwick toont aan dat gelukkige werknemers 12% productiever zijn dan hun ongelukkige collega’s. Door werknemersgeluk te meten en te verbeteren met Happy Score, kan je bedrijf profiteren van deze toename in productiviteit. Bovendien kan dit leiden tot een hogere kwaliteit van de dienstverlening, wat bijdraagt aan de klanttevredenheid.

Minder verzuim

Een Gallup-onderzoek toont aan dat bedrijven met hoge werknemersbetrokkenheid 41% minder ziekteverzuim ervaren.

Verhoogde klantloyaliteit

Klanten zijn bereid om meer te betalen voor een betere klantervaring. Volgens onderzoek van American Express zijn klanten bereid om 17% meer te betalen aan bedrijven die uitstekende klantenservice bieden. Gelukkige werknemers leveren vaak betere klantenservice, wat kan leiden tot hogere klantloyaliteit.

Betere bedrijfsprestaties

Investeren in werknemersgeluk kan ook je bedrijfsresultaten verbeteren. Volgens een rapport van Deloitte, tonen bedrijven met een sterke focus op het welzijn van de werknemers een 3 keer zo hoge omzetgroei in vergelijking met bedrijven die dat niet deden.

De cijfers liegen er niet om: investeren in het geluk van werknemers loont. Met Happy Score kan je eenvoudig en effectief het geluk van je werknemers meten en verbeteren. Zo kan je bedrijf profiteren van verhoogde productiviteit, verminderd verzuim, verhoogde klantloyaliteit en betere bedrijfsprestaties.

Bij Happy Score zijn we er om je te helpen bij het verbeteren van de werknemerservaring. We geloven dat gelukkige werknemers leiden tot een gelukkige klant en een succesvol bedrijf. Neem contact met ons op voor meer informatie over hoe we je kunnen helpen op de weg naar een gelukkigere en succesvollere werkomgeving.

Contact

Heb je een vraag of heb je hulp nodig? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!

[email protected]

Volg ons